Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z wiśniam ze słoika

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko sztuk 5
mąka szklanka 1
cukier szklanka 1
proszek do pieczenia łyżka 1
cukier waniliowy łyżeczka 1
galaretka wiśniowa opakowanie 2
kokos dag 10
margaryna łyżeczka 2
cukier szklanka 3/4
mleko litr 0,5
mąka łyżka 2
mąka ziemniaczana łyżka 1
margaryna kostka 1
cukier puder szklanka 3/4
wiśnie bez pestek słoik 1 litrowy 2

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z wiśniam ze słoika

1. Z jajek, szklanki cukru. szklanki mąki, proszku do pieczenia i cukru waniliowego upiec biszkopt.
2. Wiśnie z kompotem (bez pestek) zagotować, wsypać 2 galaretki, zamieszać i zostawić aż lekko stężeje.
3. Z mleka, 2 łyżek mąki, 1 łyżki ziemniaczanej ugotować budyń. Wystudzić i ucierać z 1 margaryną i cukrem pudrem.
4. Na biszkopt wyłożyć lekko stężały kompot. Jak stężeje dość dobrze to wyłożyć na to masę.
5. Kokos podsmażyć na 3/4 szklance cukru i 2 łyżeczkami margaryny i wyłożyć na masę.

Jeśli ktoś nie przepada za kokosem to można zamiast niego wylać 2 stężałe galatetki wiśniowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzena06 04.06.2012 11:03
ekstra
iknkirke 05.10.2011 10:46
super
Kate131 22.05.2011 08:52
czekam na fotke:)
Wojtek8 02.02.2011 22:09
samczne
darus 19.01.2011 08:44
pycha
Kate131 02.11.2010 08:11
musi być pyszne
marzena06 22.10.2010 21:12
super
Justyna70 14.10.2010 13:59
fajne
anja3107 13.10.2010 11:31
super
ewelinapstrucha 23.09.2010 15:08
naprawde świetne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak