Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mus czekoladowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gorzka czekolada 2 tabliczki
kremówka 200 ml
serek mascarpone 500 g
cukier puder 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: mus czekoladowy

Czekoladę rozpuścić dolewając 50 ml kremówki. Po przestudzeniu wymieszać z serkiem mascarpone. Pozostałą śmietaną ubić z cukrem pudrem i dodać do czekolady. Wlać zapach. Dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na ok. godzinę. Całość można udekorować keksem z bitej śmietany i posypać tartą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 21.12.2010 13:37
ten mus musi być dobry
Dorota76 29.07.2010 21:36
Musi być dobry brzmi nieźle

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak