Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos serowy do mielonych

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
1łyżka mąki
śmietana
serek topiony 1 szt. (duży)

Przepis i sposób przygotowania na: sos serowy do mielonych

Na tłuszcz pozostały po smażeniu mielonych wrzucamy serek topionyi cebulkę podsmażoną dodaemy 3 łyżki wody. Gotujemy chwilkę.Następnie mąkę rozrabiamy z wodą i śmietaną i mięszamy do zagęstnienia. Bardzo dobre do mielonych i innych mięs oraz do ziemniaczków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maryś1 22.09.2010 23:33
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak