Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zawijaniec z papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dag
drożdże 6 gram
olej 1 łyżka
sól
owczy ser 15 dag
twaróg 10 dag
cebula czerwona 1 szt
mleko 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zawijaniec z papryką

Drożdże rozetrzeć w 100 ml osolonej wody. Z przesianej mąki usypać kopczyk, w środku zrobić wgłębienie i wlać rozpuszczone drożdże, zagnieść ciasto, aż przestanie się lepić do rąk. Dodać olej i jeszcze raz zagnieść. Rozwałkować ciasto i położyć na blaszkę, upiec w 180 stopniach. Cebulę pokroić w kostkę, dodać ser owczy i twaróg, mleko, przyprawić solą i pieprzem, zmiksować na jednolitą masę. Paprykę pokroić w cienkie paski. Ciasto skropić wodą i rozsmarować na nim masę serową, położyć paseczki papryki i zwinąć w ciasny rulon. Owinąć w folię i wstawić na minimum dwie godziny do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 04.11.2010 02:31
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak