Sposób przygotowania

Mleko, żółtka z dwóch jaj, 2 łyżki masła i cukier ubić mikserem na jednolitą masę. Dodać mąkę i wanilię, ponownie ubić mikserem. Ubić pianę z białek, dodać do masy i wymieszać. Masę przelać do gofrownicy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 2-3 minuty. Żelatynę zalać odrobiną wody, wymieszać i odstawić na chwilę, by napęczniała. W kąpieli wodnej rozpuścić 2 łyżki masła i startą czekoladę. W rondlu wymieszać żelatynę ze śmietanką na małym ogniu, mieszać dopóki żelatyna się nie rozpuści. Dodać do masy czekoladowo-maślanej, wymieszać, dolać likieru i odstawić do wystygnięcia. Gofry posmarować kremem i przyłożyć drugiego gofra, odstawić na około 2 godziny.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    slodkosci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !