Sposób przygotowania

1,5 kg sera białego, rozgotowujemy w półtora litra mleka (serwrzucamy na gorące mleko(może być w połączeniu z wodą=1,5 l w sumie.)Mięszamy aż się nam ser rozpuści.Następnie odcedzamy na sitku i przekładamy do garnka. Dodajemy kostkę masła i smażymy na wolnym ogniu, aż masa będzie jednolita. Potem rozpuszczamy dwie płaskie łyżeczki soli i płaską łyżeczkę sody w czterech łyżkach wody i wlewamy do masy serowej.
Ser nakładamy do foremki zrobionej z butelki np po Pepsi ( Oczywiście ucinamy szyjkę butelki).Na koniec smażenia dodajemy pokrojoną w kosteczkę szynkę. Dodam jeszcze że ser ciepły jest pyszny jak guma tylko nie przesadzajmy z sodą bo potem może być niezbyt dobry. Należy dać płaską łyżeczkę sody.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !