Sposób przygotowania

mąkę posiekać z margaryną , dodać śmietanę i zrobić ciasto. Schłodzić godzinę w lodówce. Rozwałkować niezbyt cienko ciasto nawijać na rurkę, z jednej strony moczyć w białku a potem w cukrze. Piec w temp 200 stopni 15-20 minut.
Krem:
3/4 l mleka żółtka 2 cukry waniliowe, 1,5 szklanki cukru 3 łyżki mąki tortowej i 3 łyżki ziemniaczanej -wszystko włożyć do garnka i wymieszać. Zagotować wciąż mieszając, ostudzić i wymieszać z kostką masła i kieliszkiem rumu lub spirytusu. Przestudzone rurki nadziewać kremem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Apetyczne te rurki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !