Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na spodzie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna-ciasto 25 dkg
cukier (ciasto) 20 dkg
śmietana 12% gęsta -ciasto 3 łyżki
żółtka (ciasto) 2 szt
proszek do pieczenia (ciasto) 2 łyżeczki
cukier (masa) 1,5 szkl
mąka (masa) 3 łyżki
mleko -masa 1 szkl
rodzynk-i masa 100 gr
masło (masa) 1 kost
masa 1 kg
twaróg 1 (mielony)
cukier waniliowy 1 szt
jajko 8 (masa)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na spodzie

Ciasto:
z podanych składników zagnieść ciasto i wyłożyć na blasze z brzegami, ponakłuwać widelcem.
Masa serowa:rozpuścić masło (przestudzić) dodać ser, żółtka, cukry, mleko oraz rodzynki wymieszane z mąką i wymieszać. Na końcu dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać (masa jest dosyć płynna)wylać na ciasto. Piec około 60 min w 160 st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 19.02.2014 07:33
przepyszny serniczek
smakoszek 17.06.2013 21:24
I znowu pyszny serniczek:)
Aneta41 29.11.2012 18:26
uwielbiam serniczki
ben-ka 29.08.2012 07:52
do kawy poproszę:)
misia53 06.07.2012 19:52
serniczki w każdym wydaniu lubię....
Krystyna32 02.05.2012 07:29
extra
Mariusz17 28.10.2011 10:05
zjadł bym
oliwkowa
oliwkowa 15.07.2011 10:32
pycha
SyMiki 20.06.2011 10:30
muszę spróbować
angelika14 16.01.2011 10:49
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak