Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto awaryjne

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 6 łyżek
cukier 6 łyżek
margaryna 3/4 kost
jajko 3 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki płaskie
owoce 20-30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto awaryjne

Margarynę stopić i ostudzić. Dodać cukier, jajka, mąkę, proszek do pieczenia i owoce, dokładnie wymieszać i wylać na wąską formę, posmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą. Wstawić do piekarnika i piec na złoty kolor. Po upieczeniu ciasto posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 18.01.2013 08:55
fajne, szybko się robi, a składniki bardzo często mam w komplecie
Krystyna32 08.06.2012 11:18
super
SyMiki 07.11.2011 08:28
super
misia53 14.09.2011 20:54
taki przepis powinien być pod ręką u kazdej gospodyni hihi...
Edyta38 27.06.2011 18:08
extra szybkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak