Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mrówkowiec

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dkg
jajko 6 szt
cukier 1,5 szkl
mąka 2 szkl
mak suchy 3/4 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olejek migdałowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mrówkowiec

Margarynę utrzeć z cukrem dodawać po jednym jajku cały czas ucierając.Dodać mąkę z proszkiem i pod koniec dodać mak.Wylać do tortownicy wysmarowanej i wysypanej tartą bułką.Piec w 160 st około 45 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 05.01.2014 11:58
Fajna nazwa:)lubię takie szybkie,nieskomplikowane przepisy na ciasto.
anemon 01.02.2013 15:24
Lubię ciasta z makiem, więc Twój przepis mnie zainteresował.
Krystyna32 25.02.2012 10:13
super
Mariusz17 25.11.2011 19:35
nazwa super
rzenia15 20.05.2011 20:12
fajna nazwa
plocia 04.01.2011 22:57
Makowiec to tak ale mrówkowiec ? hmmm
Elżbieta17 09.11.2010 10:18
smaczne
Karolcia12 01.11.2010 20:57
pychotka
Karolcia12 01.11.2010 20:57
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak