Sposób przygotowania

Masło roztopić w rondelku i ostudzić. Jajko wbić do szklanki i rozbełtac widelcem.
Do miski wsypać 1 szklankę i 1 łyżkę mąki, pół szklanki cukru, budyń waniliowy, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia. Zalać połową masła, połową jajka, połową szklanki mleka i wymieszać łyżką.
Do drugiej miski wsypać resztę mąki, cukru, proszku do pieczenia, łyżkę kakao i budyń czekoladowy, wymieszać i dolać resztę mleka, masła i jajka, wymieszać łyżką.

W każde wgłębienie blaszki do pieczenia muffinek włożyć papilotkę. Do każdej papilotki wlać dużą łyżkę białej masy, a następnie czarnej. Do każdej papilotki włożyć widelec i zakręcić nim 3 razy wokół własnej osi, żeby wymieszać troszkę obie masy.
Piec w 180 stopniach ok 40 minut.

Przepis na 12 babeczek

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wyglądają smakowicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Wyglądają kusząco
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    Pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    mniam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pysznie wyglądają !
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    pysznie wyglądają
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !