Przepis i sposób przygotowania na: Deser budyniowy z bananami
1. 1 i 1/4 szklanki mleka zagotować. Pozostałe mleko wymieszać z cukrem i budyniem czekoladowym. Wymieszany budyń wlać do gotującego się mleka. Mieszać tak długo, aż budyń zgęstnieje. Budyń wlać do kilku salaterek.
WARSTWA 2
2. 1 i 1/4 szklanki mleka zagotować. Pozostałe mleko wymieszać z cukrem, budyniem śmietankowym i kawą. Wymieszany budyń (z kawą i cukrem) wlać do gotującego się mleka. Mieszać tak długo, aż budyń zgęstnieje. Budyń wlać na budyń czekoladowy.
WARSTWA 3
3. 1 i 1/4 szklanki mleka zagotować. Pozostałe mleko wymieszać z cukrem i budyniem śmietankowym. Wymieszany budyń wlać do gotującego się mleka. Mieszać tak długo, aż budyń zgęstnieje. Wylać na budyń kawowy.
4. Całość wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny,
5. Przed podaniem ozdobić plasterkami banana i kawą