Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser budyniowy z bananami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 i 3/4 szklanki mleka + 1 budyń śmietakowy+ 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej + 1 łyżeczka cukru
trochę kawy inki do ozdoby
budyń czekoladowy 1 szt.
mleko 1,75 szklanki
cukier 1,5 łyżeczki
budyń śmietankowy 1 szt.
mleko 1,75 szklanki
cukier 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser budyniowy z bananami

WARSTWA 1
1. 1 i 1/4 szklanki mleka zagotować. Pozostałe mleko wymieszać z cukrem i budyniem czekoladowym. Wymieszany budyń wlać do gotującego się mleka. Mieszać tak długo, aż budyń zgęstnieje. Budyń wlać do kilku salaterek.
WARSTWA 2
2. 1 i 1/4 szklanki mleka zagotować. Pozostałe mleko wymieszać z cukrem, budyniem śmietankowym i kawą. Wymieszany budyń (z kawą i cukrem) wlać do gotującego się mleka. Mieszać tak długo, aż budyń zgęstnieje. Budyń wlać na budyń czekoladowy.
WARSTWA 3
3. 1 i 1/4 szklanki mleka zagotować. Pozostałe mleko wymieszać z cukrem i budyniem śmietankowym. Wymieszany budyń wlać do gotującego się mleka. Mieszać tak długo, aż budyń zgęstnieje. Wylać na budyń kawowy.
4. Całość wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny,
5. Przed podaniem ozdobić plasterkami banana i kawą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 17.12.2010 13:35
Fajny pomysł na deser:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak