Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

omlet z zielona fasolka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 szt
kilka listków szpinaku
zielona fasolka szparagowa 20 dag
czosnek 1 zabek
sól, pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
gałka muszkatałowa
gęsta śmietana 2 łyzki
masło do smażenia 1 łyzka
cebula 1 szt
żółty ser starty 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: omlet z zielona fasolka

Fasolke oczyscic opłukc.Straczki tniemy na mniejsze kawalki i gotujemy 15-20 minut w lekko posolonej wodzie.Szpinak pluczemy dokładnie w wodzie.Czosnek cebule obieramy poczym drobniutko siekamy.Fasolke odcedzamy,osaczamy na sitku.Jajka wbijamy do miseczki,dodajemy smietane i żółty ser,roztrzepujemy widelcem.Przyprawiamy sola pieprzem,gałka muszkatalowa oraz ziołami prowansalskimi.Na patelni rozgrzewamy masło,wrzucamy cebule i czosnek,mieszajac smazymy na szklisto.Dodajemy szpinak i fsolke.Składniki smazymy minute.Warzywa zalewamy masa jajeczna,smazymy podwazajac lekko łopatka,brzegi omleta tak aby masa jajeczna nie spływała pod spód.Gotowy omley zsuwamy na ogrzany talerz i odrazu podajemy np. z bagietka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak