Sposób przygotowania

Makaron gotujemy na pół twardo.Ogórki krooimy wzdłóż na plastry,parzymy i osuszamy.Kukurydze osaczamy.Cebule obieramy i siekamy.Groszek gotujemy 1 minute w posolonym wrzatku,i odcedzamy.Pomidory kroimy w kostke a ser scieramy na tartce.Jajka roztrzepujemy widelcem.Przyprawiamy sola i pieprzem.Małe foremki cienko smarujemy olejem.Wykładamy plasterkami ogórków,tak aby ich koncówki wystawały poza brzegi foremek.Do makaronu dodajemy kukurydze,cebule groszek,pomidory,oraz żółty ser, i jajka.Dobrze mieszamy.Foremki napełniamy farszem.Wierzch przykrywamy wystajacymi kawałkami ogórków.Foremki ustawiamy na blasze.Wlewamy tyle wrzatku aby siegał do 2\\3 wysokosci foremek.Pieczemy 30 minut w tem. 200.st.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !