Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik z budyniem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 3 szklanki
cukru 1/2 szklanki
jajko 3
proszku do pieczenia 3 łyżeczki
cukioer waniliowy
margaryna
7 jabłek
2 budynie śmietankowe
litr mleka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z budyniem

z mąki, cukru, jajek, proszku do pieczenia, cukru waniliowego i margaryny zagniatamy ciasto, a nastepnie dzielimy je na 2 częsci. jedną z nich rozwałkowujemy i kładziemy na blaszczce. Obieramy jabłka, kroimy na ćwiartki i ukladamy na cieście. Budynie gotujemy na mleku i ciepły budyn rozprowadzamy na jabłakch. drugą częsc ciasta wałkujemy i układamy na budyn. Widelcem robimy dziurki. pieczemy ok 40 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 30.09.2011 09:52
muszę koniecznie wypróbować1
Tika4444 08.04.2011 08:51
pyszności
Justyna73 28.02.2011 16:01
PIĘKNE CIASTO
monisia1977 23.11.2010 07:00
pycha
ewasylwia 10.11.2010 09:56
pyszne są takie ciata
pawel007 04.10.2010 10:42
pyszne.
pawel007 04.10.2010 10:41
przepadam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak