Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowo-brokułowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mały brokół 1 szt
cielęcina 100 g
przyprawa do potraw
cebula biała 2 szt
kaszka kukurydziana 2 łyżki
sól, pieprz
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowo-brokułowa

1. 100 g cielęciny zalać 3 litrami wody.
2. Po 20 minutach zszumować.
3. Dodać jarzynkę i cebule pokrojoną w kostkę.
4. Gotować 20 min.
5. Dodać różyczki brokułu.
6. Dodać kostkę rosołową.
7. Gotować 10 minut.
8. Usunąć nadmiar jarzynki.
9. Doprawić solą i pierzem.
10. Zagęścić 2 łyżkami kaszki kukurydzianej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 08.06.2011 12:27
super
Zofia12 21.09.2010 09:01
można zabielić śmietaną, ale ja tego nie robię z uwagi na dziecko, bez też jest pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak