Sposób przygotowania

Dwa jabłka obrać cienko ze skórki, wykroić gniazda nasienne, a następnie pokroić na ósemki. Przełożyć do salaterki, posypać odrobiną cukru i pozostawić na kilka minut. Na patelni rozgrzać tłuszcz, rozłożyć kawałki jabłek i smażyć, aż zarumienią się.
Jajka rozbić, białka oddzielić od żółtek. 2 łyżki cukru dodać do żółtek i utrzeć na jednolitą masę, natomiast białka lekko posolić i ubić. Kiedy z białek powstanie piana, łączymy ją z utartymi żółtkami -lekko i delikatnie mieszając.
Tak powstałą masę wkładamy do naczynia odpornego na wysoką temperaturę i wstawiamy do nagrzanego wcześniej piekarnika. Po kilku minutach wyjmujemy, układamy na górze cząstki jabłek i pieczemy jeszcze około 15 minut.
Podawać na ciepło.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !