Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z kiełbasą w ketchupie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarek 20 sztuk
cienkiej kiełbasy 30 dag
cebuli 3 sztuki
sól, pieprz do smaku
ketchup wg uznania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z kiełbasą w ketchupie

Pieczarki umyć, pokroić na połowy lub ćwiartki. Kiełbasę pokroić w plasterki a cebulę
w półplasterki. Pieczarki włożyć na patelnie. Dodać oleju i podsmażyć chwilę pieczarki. Następnie dodać kiełbasę, cebulę. Oprószyć solą i pieprzem. Przesmażyć. Podlać odrobiną wody i dusić ok. 10-15 minut. Dodać ketchup (wg uznania
). Doprawić do smaku
. Podawać na ciepło z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 01.11.2011 19:00
lubię pieczarki a te wyglądają smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak