Sposób przygotowania

Boczniaki oczyścić, wyciąć twardą część przy ogonku i pokroić w grube paski . Rozgrzać masło z olejem i podsmażyć boczniaka na rumiano ( jeśli używamy zwykłego oleju to pod koniec smażenia wrzucić na patelnię rozkruszoną kostkę grzybową i doprowadzić do jej rozpuszczenia ).
Rozetrzeć gotowy sos z zimną wodą i doprowadzić do zagotowania. Dolać śmietankę i gotować mieszając na małym gazie 3 minuty. Włożyć boczniaki razem z tłuszczem na którym się smażyły , wymieszać i dusić 2 minuty.
Podawać z kopytkami, kluskami śląskimi, makaronem lub jak kto lubi.
Ja miałam w zapasie kluski śląskie - do tego otworzyłam słoiczek buraczków . Szybki obiad a przez doprawienie zupełnie nie przypomina ,, gotowców \"

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !