Sposób przygotowania

Dynię obrać ze skóry i pokroić na duże kwadraty. Cebulę kroimy i smażymy do zarumienia się na patelni. Dynię wrzucamy do garnka i zalewamy wodą, 2 cm ponad kawałki dyni, tak aby ją zakryć całkowicie wodą. Gdy się zagotuje, dodajemy cebulę i kostki(kostek tyle ile mamy litrów płynu).
Gotujemy całość do czasu kiedy dynia zacznie się rozpadać(20-30 min). Wtedy miksujemy całą zupę i przyprawiamy gałką muszkatołową, pieprzem, solą.
Chwilę jeszcze gotujemy i dokładnie mieszamy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    nie jadłam jeszcze zupy z dyni, muszę spróbować :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka/gucio22

    piękny kolor :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !