Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

banianka z dyni

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 l
cukier
dynia 1,5 kg
Ciasto:
mąka 25 dkg
szczypta soli

Przepis i sposób przygotowania na: banianka z dyni

mąkę przesiewamy,wbijamy jajko,solimy i zagniatamy ciasto.pod koniec zagniatania polewamy niewielką ilością zimnej wody.dynie kroimy w kawałki,obieramy i wydrążamy nasiona.miąższ kroimy w niewielką kostkę.mleko zagotowujemy i wsypujemy dynię i cukier do smaku.gotujemy,aż dynia będzie miękka.ciasto rozwałkujemy,tniemy na makaron,wsypujemy do mleka z dynią.gotujemy ok.10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 21.05.2012 07:33
ciekawe
Justyna87 31.03.2012 20:15
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak