Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pirogi z kajzerek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kajzerki 5
mleko 1/2 l
tłuszcz do smażenia
Farsz:
pieczarki 30 dkg
ser żółty 15 dkg
cebula biała
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pirogi z kajzerek

bułki przekrawamy,wyjmujemy miąższ.każdą cześć moczymy w mleku(od strony skórki).pieczarki oczyszczamy,myjemy,ścieramy na tarce o dużych otworach.ser również ścieramy.cebulę obieramy i siekamy.pieczarki z cebula doprawiamy i dusimy na maśle,aż woda całkowicie odparuje.studzimy.dodajemy ser i miąższ z kajzerek,doprawiamy i mieszamy.połówki bułek nadziewamy farszem i zlepiamy jak pierogi.obtaczamy w jajku i bułce tartej.smażymy na maśle na złoto z obu stron.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 11.04.2012 18:34
świetny pomysł
Piotr24 23.08.2011 17:55
hmm, muszę spróbować :)
monika154 22.08.2011 08:24
smaczne
stokrotka 08.04.2011 08:18
fajny przepis
ewasylwia 11.11.2010 13:17
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak