Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pleśniak

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 3 szklanki
cukru 3/4 szklanki
żółtko jajek 4
margaryna
proszku do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pleśniak

zagniatamy ciasto i dzielimy na 2 częsci. jedną włożyc do zamrażalnika a na drugą położyc pokrojone w ćiwartki jabłka (ok 70dag), a na to wylac piane (ubita z 4 białek i wymieszaną z 3/4 szklanki cukru i kiślem truskawkowym), na to zetrzec drugą częsc ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 17.02.2013 23:32
Jak ja go dawno nie jadłam, aż nabrałam ochoty teraz na niego
tomek18 18.04.2012 08:10
nie ważna nazwa jak świetne ciasto
pigila
pigila 09.10.2011 21:35
super
Karolcia12 18.07.2011 16:04
pychota
hastalavista 02.03.2011 15:03
super ciasto, ale skąd ta nazwa?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak