Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik na żeberkach

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 50 dag
marchewki 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
woda
ziemniaki ok 8 sztuk
por 1 sztuka
sól do smaku
posiekana zielenina 2 łyżki
kasza 2 garści

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik na żeberkach

Żeberka przełożyć do garnka i zalać wodą( około 1 litrem), gotować przez około 40 minut. Następnie dodać pokrojone w zapałkę warzywa i pokrojone w kostkę ziemniaki. Zupę gotować przez około 15 minut, dodać kaszę jęczmienną i gotować do momentu, gdy wszystkie składniki będą miękkie. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem, przed podaniem posypać posiekaną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 11.01.2014 13:23
dobra zupka
Betka 26.03.2013 15:30
smaczna zupka;)
IKrakowianka 15.11.2012 17:01
fajna zupka
iwa643 15.02.2011 07:55
tez taki robie
Smakosz6 06.12.2010 14:52
mniam
Iwusia 21.09.2010 06:44
Pyszności taka zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak