Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 1 kg
margaryny 2
drożdży 10 dag
jajko 3
śmietany 250 ml
szczypta soli
cukier do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki

ze składników wyrabiamy ciasto i zawijamy w ściereczke po czym wkladamy do zimnej wody i czekamy az wypłynie. Po wyjeciu z wody wałkujemy i kroimy na paski. Obwijamy rurki i smarujemy jajkiem i posypujemy cukrem, pieczemy. Ciasto ściągamy gorące

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 04.12.2013 09:54
dawno takich nie robiłam a bardzo lubię je z kremem
David 16.03.2013 13:42
pyszne,lubię takie
AGNIESZKA144 11.08.2011 16:24
pychotka
Wafelek2601 11.04.2011 09:25
uwielbiam takie rurki
Justyna73 28.10.2010 14:21
muszę wypróbować
Karolcia12 28.10.2010 11:21
super, dzięki za odpowiedź
Mysiunia 10.10.2010 09:52
są to rurki bardzo podobne do tych rurek z kremem z ciastkarni:) robie dowolną mase np budyniową i napełniam, równie dobra jest słodka piana z białek z odrobina zelatyny, jednak długo takich rurek nie mozna wtedy trzymac do 2 dni:)
Karolcia12 09.10.2010 21:31
a do czego używasz te rurki?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak