Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z prawdziwków

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2
masło 3 łyżki
cząber
Liść laurowy suszony Prymat 3 listki
natka pietruszki
ocet winny 2 łyżki
Bulion grzybowy 2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z prawdziwków

Zeszklij na maśle posiekana cebulę,
dodaj prawdziwki i smaż na intenyw-
nym ogniu przez 5 minut. Wlej gorący
bulion z 3 rozkruszonymi liśćmi lau-
rowymi, gotuj pod przykryciem przez 40
minut. Ostudź, zmiksuj ( najlepiej blen-
derem do miksera ) dodaj czerwone
wino i ocet winny. Na koniec przypraw
odrobiną cząbru i posyp posiekaną
natką pietruszki. Zupę krem podawaj z
grzankami. :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 14.08.2011 22:07
teraz to można poszaleć jest tyle grzybów
agata1722
agata1722 30.11.2010 11:13
bardzo dobre danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak