Sposób przygotowania

Golonki umyć, opalić nad płomieniem. Warzywa -marchewkę, pietruszkę, selera obrać, pokroić na kawałki. Dodać obrany czosnek. Wrzucić składniki do garnka, zalać wodą i gotować na wolnym ogniu. Posolić, doprawić przyprawami. Aby golonka była smaczna i miękka, należy gotować ją dosyć długo -około dwie godziny.
Po ugotowaniu golonkę wyjąć z wody, podpiec na patelni. Z ugotowanego wywaru można przyrządzić sos.
Golonkę podawać z gotowanymi i świeżymi warzywami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Całkiem ciekawa alternatywa dla pieczonej golonki:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Bardzo apetyczne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !