Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaki w rosole

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flaki surowe 1 kg
czosnek 3 ząbki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
wołowina z kością 200 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Flaki w rosole

Flaki zagotowujemy i zmieniamy wodę. Czynność powtarzamy kilkukrotnie aż pozbędziemy się niemiłego zapachu. Wołowinę, włoszczyznę i kostki gotujemy przygotowując rosół. Zalewamy im już obgotowane flaki, dodajemy przyprawę do flaków i gotujemy wszystko razem 1h. W razie potrzeby dolewamy Kucharka do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 12.10.2012 19:44
super
Andysz 28.05.2012 11:42
mniamm
Grażyna13 04.01.2012 12:16
Bardzo lubie :)
Sroczka 28.12.2011 14:51
brzmi smakowicie
Ewa95 03.09.2011 15:14
uwielbiam flaki
dianix 19.08.2011 23:28
kiedys nie lubialam teraz uwielbiam
Jolanta_P-S 15.07.2011 19:28
coś dla mnie:)
Jolanta_P-S 15.07.2011 19:28
coś dla mnie:)
magduś83 05.07.2011 20:47
uwielbiam flaczki
aacaac 30.06.2011 10:02
ciekawe
Kate131 24.09.2010 08:03
nie lubie flaków,ale mój tato uwielbia, dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak