Sposób przygotowania

* 1,5 kg karkówki wieprzowej najlepiej bez kości
PRZYPRAWY
* majeranek
* imbir
* sól
* pieprz
*
* nadzienie: 2 winne jabłka
* 150 g suszonych śliwek
* 1,5 szklanki bulionu
* 4 łyżki tłuszczu
* liście zielonej sałaty

WYKONANIE:
Sliwki na kilka godzin przed rozpoczeciem gotowania moczymy w wodzie. Następnie gotujemy je i drylujemy. Z jabłek usunąć skórkę, pokroic. W karkówce nacinamy kieszeń, solimy ją i wcieramy przyprawy. W kieszeni umieszczamy wczesniej przygotowane owoce. Związujemy i pieczemy na patelni az sie zarumieni. nastepnie zalewamy bulionem i pieczemy - tym razem juz w piekarniku przez 90 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    apetycznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !