Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka grzybowo-pomidorowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podgrzybki 2 kg
cebula 3 sztuki
olej 1/2 szklanka
ocet 1/4 szklanka
sól
cukier
pomidory 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka grzybowo-pomidorowa

Grzyby oczyszczamy i gotujemy. Cebulę siekamy i podduszamy na oleju. Dodajemy do niej pokrojone w paski grzyby i dusimy jeszcze około 20 minut. Pomidory miksujemy, dodajemy do grzybów. Zagotowujemy z dodatkiem pozostałych składników. Gorące przekładamy do słoików, pasteryzujemy 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak