Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pilaw ze śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 50 dag
cebula 50 dag
marchew 50 dag
suszone śliwki 3 szt
rodzynki 1 dag
mięso wieprzowe bez kości 50 dag
olej 7 dag
czosnek 4 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: pilaw ze śliwkami

Mięso wieprzowe pokroić na kawałki, posypać ze wszystkich stron solą ziołową Prymat, podsmażyć na rozgrzanym oleju, aż utworzy się rumiana skórka. Cebulę obrać i pokroić w krążki, dodać do mięsa i usmażyć ją na złoty kolor. Marchew zetrzeć na tarce, ułożyć warstwę na mięsie, dusić na małym ogniu pod przykryciem około 40 minut. Następnie dodać opłukany i osączony ryż, posiekany czosnek i suszone śliwki, zalać wodą na 2-3 cm powyżej ryżu i gotować kolejne 40 minut, dopóki wszystko nie będzie miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 01.11.2010 12:07
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak