Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ucierana babka z czekoladą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 40 dag
cukier 25 dag
masło roślinne 20 dag
mleko 200 ml
jajko 5 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
aromat cytrynowy 1/2 łyżeczki
polewa czekoladowa 1 opakowanie
płatki migdałowe 5 dag
czekolada 1/2 tabliczki
wiórki kokosowe 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ucierana babka z czekoladą

Czekoladę należy pokroić na drobne kawałki. Masło roślinne utrzeć, następnie dodać do niego cukier, jajka, mleko, mąkę, proszek do pieczenia, sól, aromat i wanilię. Wszystko należy dokładnie wymieszać, na koniec dodać pokruszoną czekoladę. Ciasto przelać do wyłożonej pergaminem blaszki i piec około 45- 50 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy ciasto wystygnie należy polać je polewą czekoladową i posypać płatkami migdałowymi oraz wiórkami kokosowymi. Do ciasta można dodać także posiekane orzechy i posiekane migdały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 14.01.2014 21:13
super wypiek
IKrakowianka 22.09.2012 20:04
świetny deserek
bercik1 24.11.2011 23:16
Fajna babka.
rakow2
rakow2 06.09.2011 15:57
smaczna
Koper 29.01.2011 17:53
Fajna :)
Krzysztof42 19.12.2010 13:17
lubię babki
buksiak12 11.09.2010 17:04
aż ślinka leci
buksiak12 11.09.2010 17:04
aż ślinka leci
buksiak12 11.09.2010 17:04
aż ślinka leci
Dorota71 11.09.2010 16:18
mniam mniam mniam
Dorota71 11.09.2010 16:18
mniam mniam mniam
Emilia22 11.09.2010 10:25
super przepis
Emilia22 11.09.2010 10:25
super przepis
Emilia22 11.09.2010 10:25
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak