Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidory faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 10 szt
marchewki 5 szt
czosnek 4 ząbki
śmietana 10 dag
sól
cukier
natka pietruszki
liście sałaty kilka

Przepis i sposób przygotowania na: pomidory faszerowane

Pomidory umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Nożem odciąć wierzchy pomidorów i łyżeczką ostrożnie wydrążyć miąższ. Obraną marchew zetrzeć na średniej grubości tarce. Czosnek, natkę pietruszki i orzechy włoskie drobno posiekać. Wymieszać wszystkie składniki, dodać miąższ z pomidorów, przyprawić solą i cukrem, dodać śmietaną i jeszcze raz wymieszać. Przygotowanym farszem napełnić pomidory, przykryć je odciętymi wierzchami. Opłukać i osączyć liście sałaty, wyłożyć nimi talerz, umieścić na nich faszerowane pomidory.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 01.11.2010 12:07
szybko i latwo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak