Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada biszkoptowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko zagęszczone 1 puszka
mąka pszenna 1 szkl.
jaja 2 szt
sól
dżem wiśniowy 10 dag
cukier puder 5 dag
owoce kandyzowane
Do dekoracji:
czekolada

Przepis i sposób przygotowania na: rolada biszkoptowa

Zagęszczone mleko przelać do naczynia, wbić jajka i ubić mikserem na jednolitą masę. Dodać przesianą mąkę. Sodę zmieszać z octem i dodać do masy. Dorzucić szczyptę soli. Jeszcze raz użyć miksera. Natłuścić blaszkę i wyłożyć papierem pergaminowym, wylać na to masę. Wstawić blachę do nagrzanego piekarnika na 5-7 minut. Po wyjęciu posmarować dżemem i ostrożnie zwinąć ciasto w rulon, starannie oddzielając pergamin nożem. Poczekać, aż rolada ostygnie, posypać ją przez sitko cukrem pudrem i udekorować owocami oraz startą gorzką czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 11.07.2011 20:25
super
Małgorzata106 11.07.2011 20:25
super
Roman5 01.11.2010 12:07
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak