Sposób przygotowania

Marchewkę i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do wody. Dodać przypieczoną na gazie cebulkę, pieprz czarny, sól, przyprawy. Szklankę kaszy, mięso drobiowe (udko i trzy skrzydełka) wrzucić do garnka, ugotować wywar, aż warzywa i mięso będą miękkie. Na końcu ugotowane już mięso można wyjąć z krupniku, rozdrobnić i z powrotem wrzucić do garnka. W talerzu posypać natką pietruszki.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Przemek4

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Pyszny krupniczek! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    goofy9

    uwielbiam krupnik
  • 0
    original
    Opublikowano

    janek64

    Nie ma to jak domowy krupnik :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !