Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki schabowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki schabowe

Ze schabu usunąć kość, schab pokroić w plastry. Rozbić tłuczkiem. Na oddzielnych talerzach wysypać mąkę, bułkę tartą, oraz rozbełtane z solą jajka. Rozbite plastry schabu posypać przyprawami: pieprzem czarnym, ziołowym, vegetą, solą. Obtaczać kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z ziemniakami i sałatką warzywną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 10.07.2011 12:25
Schabowe to jest to, co lubię najbardziej :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak