Sposób przygotowania

Bekon pokroić w cieniutkie paseczki i podsmażyć na rozgrzanej patelni bez tłuszczu, następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulę i usmażyć na złoty kolor. Seler zetrzeć na tarce. W garnku zagotować wodę, wrzucić kostkę bulionową, dodać seler i podsmażoną cebulę z bekonem. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, włożyć do oddzielnego garnka, ugotować. Ugotowane ziemniaki rozgnieść na puree i dodać do niego przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie wymieszać. Mikserem ubić śmietaną z mąką, przyprawić solą i pieprzem. Do bulionu przełożyć puree ziemniaczane, wymieszać, dołożyć śmietanę z mąką i masło, zamieszać i jeszcze raz zagotować. Posypać zupę parmezanem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !