Sposób przygotowania

Serca oczyścić z błon, dokładnie umyć, ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Wyjąć z wody i pozostawić do ostygnięcia, ponacinać następnie w kilku miejscach. Boczek pokroić w cienkie długie paseczki i naszpikować nimi serca, część zostawić. Cebulę pokroić w kostkę. Część boczku podsmażyć na patelni wraz z cebulą. Serca ułożyć w wysmarowanym maśle żaroodpornym naczyniu, zalać bulionem, w którym się ugotowały i wstawić do piekarnika. Wino wymieszać z mąką, dodać podsmażony z cebulką boczek, sokiem z cytryny i ziarenkami pieprzu. Wszystko zagotować. Upieczone serca pokroić ostrym nożem w cieniutkie plasterki i zalać je sosem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    brzmi swietnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    chętnie spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !