Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekane serca

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowe serca 2 szt
wędzony boczek 15 dag
masło 5 dag
cebula 1 szt
mąka
cytryna 1 szt
ziarenka pieprzu

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane serca

Serca oczyścić z błon, dokładnie umyć, ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Wyjąć z wody i pozostawić do ostygnięcia, ponacinać następnie w kilku miejscach. Boczek pokroić w cienkie długie paseczki i naszpikować nimi serca, część zostawić. Cebulę pokroić w kostkę. Część boczku podsmażyć na patelni wraz z cebulą. Serca ułożyć w wysmarowanym maśle żaroodpornym naczyniu, zalać bulionem, w którym się ugotowały i wstawić do piekarnika. Wino wymieszać z mąką, dodać podsmażony z cebulką boczek, sokiem z cytryny i ziarenkami pieprzu. Wszystko zagotować. Upieczone serca pokroić ostrym nożem w cieniutkie plasterki i zalać je sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 15.11.2011 14:52
chętnie spróbuję
Roman5 28.10.2010 20:57
brzmi swietnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak