Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sznycel drobiowy w panierce serowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle drobiowe 4 szt
mąka pszenna 4 łyżki
jaja 2 szt
mleko 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
parmezan starty 4 łyżki
masło 4 łyżki
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: sznycel drobiowy w panierce serowej

Sznycle z kurczaka opłukać zimną wodą, osuszyć, lekko zbić dłonią, natrzeć solą i białym pieprzem Prymat. Jaja rozbić, rozbełtać z mlekiem, lekko posolić. Bułkę tartą wymieszać z parmezanem. Sznycle otoczyć w mące, zanurzyć w mleku z jajami, następnie w panierce z parmezanem i bułką tartą. Na lekko rozgrzany tłuszcz położyć sznycle i smażyć z obydwu stron na złotobrązowy kolor. Osączyć z tłuszczu papierowym ręczniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 28.10.2010 20:57
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak