Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledz w pelerynie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledz w occie 1 płat
burak ćwikłowy 1 szt
cebula biała 1 szt
marchewka ugotowana w mundurku 2 szt
majonez 4 łyżki
sól do smaku
ziemniaki ugotowane w mundurkach szt
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledz w pelerynie

Buraka trzemy na tarce o grubych oczkach,resztę warzyw oraz jajka i śledzia kroimy w kostkę.Na dno miseczki kładziemy pokrojonego śledzia,na niego kolejno warstwami pokrojone składniki.Na koniec przyprawiamy pieprzem i solą i na górę smarujemy majonez.Składniki mieszamy wg uznania,albo od razu,albo bezpośrednio na talerzyku przed zjedzeniem.Sałatka powinna schłodzić się w lodówce przynajmniej godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 20.08.2011 23:35
brzmi świetnie
jolajka 10.04.2011 11:49
tak dla śledzika pod każdą postacią!
jasiek 25.03.2011 14:07
fajna nazwa dania
jasiek 25.03.2011 14:07
fajna nazwa dania
teresa18 23.03.2011 19:18
dia śledzika zawsze tak
Dorota71 20.09.2010 17:38
mniam mniam
buksiak12 20.09.2010 17:28
uwielbiam
mikrusiak 20.09.2010 17:02
śledzik zawsze...;P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak