Sposób przygotowania

Ogórki obieramy kazdy kroimy na 3-4 kawałki podobnej długosci.Kawałki ogórków wydrazamy,ale z jednej strony zostawiamy troche miaszzu,aby farsz nie wypadł.Marchewki obieramy i kroimy w kosteczke.Cebule obieramy i siekamy.Wydrazone kawałki ogórków owijamy plasterkami boczku,spinamy wykałaczkami i obsmazamy na połowie masła.Zdejmujemy z patelni.Tłuszcz ze smazenia mieszamy z reszta masła.Podsmazamy na nim marchewke i cebule.Do podsmazonych warzyw,dokładamy kurki,i smazymy jeszcze 5 minut.Dpdajemy posiekany koperek i szczypiorek.Dolewamy smietane.Farsz przyprawiamy sola i pieprzem.Napełniamy nim ogórki.Ustawiamy w naczyniu zaroodpornym.Zapiekamy 20 minut w tem 200 st.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !