Sposób przygotowania

Bakłazany rozcinamy usówamy srodki.Wydrazone połówki bakłazanów posypujemy sola,odkładamy na ok.30 minut,aby pusciły gorzki sok.Kuskus zalewamy wrzatkiem.Odstawiamy na 10 minut aby speczniał.Obieramy czosnek i cebule i drobno siekamy.Papryki oczyszczamy i kroimy w kostke.Rozgrzewamy dwie łyzki oliwy,szklimy na niej 2\\3 czosnku i cebule.Dokładamy papryke i smazymy jeszcze 5 minut.Warzywa mieszamy z miodem,kasza koncentratem natka oregano,tymiankiem,i jajkiem.Dodajemy sól pieprz cynamon i papryke.Bakłazany płukamy oszuszamy,napełniamy farszem.Układamy w formie i skrapiamy oliwa.Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do tem.180 st.Pieczemy 30 minut.Jogurt łaczymy z pozostałyn czosnkiem i mieta.Przyprawiamy.Sosem polewamy bakłazany.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !