Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na ciasto wymieszać. Zagnieść miękkie, gładkie ciasto, nakryć i zostawić na 20 - 30 minut.


Farsz: Ziemniaki przetarte wymieszać ze startym serem ( jednym i drugim ), dodać cebulkę podsmażoną i pieprz.

Gotowe ciasto podzielić na 6 części i uformować 6 kulek. Następnie rozwałkować je na cienkie placki o średnicy ok. 20 cm. Na każdy placek nakładać nadzienie, następnie składać boki do siebie , lekko przyklepać i przewałkować.


Rozgrzać patelnię, położyć sakwy i piec ok. 3 minut Przewrócić na drugą stroną i również smażyć 2-3 minuty. Gotowe sakwy smarować masłem.

Podawać z surówką.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !