Sposób przygotowania

Bakłażana przekrajamy na pół, wydrążamy miąższ, solimy i odstawiamy na chwilę. Płuczemy i osuszamy.

Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek, gdy się zeszklą dodajemy mięso mielone, przyprawiamy do smaku. Podsmażamy chwilę a następnie dodajemy posiekany w kosteczkę wydrążony z bakłażana miąższ. Po 5-7 minutach dodajemy przecier pomidorowy, sól, pieprz, cukier, paprykę ostrą oraz oregano. Dusimy razem by odparować trochę płynu.

Wydrążone bakłażany napełniamy farszem, którego wierzch posypujemy pokruszonym serem feta.

Układamy w natłuszczonym naczyniu do zapiekania.

Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 170ºC przez ok. 25 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    Już wiem co zrobię na obiad jak będę miała chwilę czasu ;p
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    rewelacyjnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !