Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kokosanki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiórki kokosowe 25 dag
białko 5
cukier 25 dag
cukier waniliowy
cynamon 1/4 łyżeczki
aromat migdałowy

Przepis i sposób przygotowania na: kokosanki

Wiórki kokosowe podsmażam na patelni. Do białek dodaję szczyptę soli i ubijam je na sztywno. Następnie dodaję cukier i cukier waniliowy, cynamon i zapach do ciasta. Ponownie przez parę minut ubijam. Dodaję wiórki kokosowe i delikatnie mieszam łopatką. Za pomocą
małej łyżeczki formuję kuleczki i układam je na blaszce do pieczenia. Piekę w piekarniku o temp. 140 stopni przez ok. 25 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 15.01.2012 14:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak