Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa szczawiowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar mięsny 1,5 litra
śmietana 1 szklanka
szczaw 25 dag
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa szczawiowa

Wpier kroję szczaw na paseczki i duszę go na masełku. Następnie wrzucam go do wcześniej przygotowanego wywaru. Dodaję śmietanę wymieszaną z mąką i chwilę gotuję. Doprawiam do smaku. Najczęciej podaję z jajkiem ugotowanym na twardo i ziemniaczkami z wody polanymi tłuszczem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 12.02.2014 08:03
moja ulubiona zupka
Margo1 02.12.2012 13:07
ale apetyczna
Margo1 02.12.2012 13:07
ale apetyczna
mic 18.09.2012 21:53
jak ja bym taka zjadl
IlonaAlbertos 18.04.2012 21:35
Bardzo apetyczna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak