Sposób przygotowania

Zagotować wodę, do wrzątku dodać ryż, zamieszać, dodać masło i osolić. Pomidor sparzyć, obrać ze skóry, oddzielić pestki, a miąższ pokroić i dodać do gotującego się ryżu.
Gotować na małym ogniu aż ryż będzie miękki. Do kubka z jogurtem dodać kilka łyżek zupy i dokładnie wymieszać. Zupę zdjąć z ognia i pozwolić, by nieco ostygła i wlać powoli jogurt, dokładnie mieszając łyżką, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Podawać natychmiast, dolewając do każdej porcji odrobinę czerwonego wina.
Udekorować bazylią.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    ciekawa !!!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    interesujący przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    no to dobre jest
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    świetna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !