Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadziewane parówki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 8 sztuk
ser żółty 2 plastry
pieczarki 7 sztuk
masło 1 ŁYŻKA
sól
pieprz
ketchup

Przepis i sposób przygotowania na: nadziewane parówki

Pieczarki, umyć, pokroić drobno razem z nóżkami. Przesmażyć na maśle z drobno pokrojoną cebulką. Doprawić solą i pieprzem. Parówki obrać z osłonek, przekroić na pół zostawiając niedocięte końce. Ser pokroić w słupki. W rozcięcia włożyć słupki sera. Na ser położyć przygotowane pieczarki i na wierzch cięte kawałki sera. Zapiec w piekarniku. Można też włożyć na ok 5 minut do mikrofalówki. Podawać ciepłe polane ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 28.06.2012 12:25
Pomysłowe :)
Ela15 17.06.2011 21:52
ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak