Sposób przygotowania

Średniej wielkości cukinię należy umyć i obrać ze skórki. Pokroić w niezbyt cienkie, równe plasterki. Każdy plasterek posypać przyprawami: solą, pieprzem ziołowym, jarzynką i poczekać aby cukinia \"naszła smakiem\".

Dwa jajka rozbijamy w miseczce, dodając sól do smaku. Cukinię moczymy w jajku a następnie w tartej bułce.

Na patelni rozgrzewamy olej (do smażenia polecam ryżowy -jest zdrowszy), smażymy przygotowane wcześniej plastry cukinii z obu stron.
Tak przygotowane krążki cukiniowe podajemy na ciepło lub na zimno.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Pajecznik

    uwielbiam cukinie smażoną
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Fajna sprawa :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo apetyczne;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !